voetbal live kijken

Ben jij een fanatieke voetbalfan? En vooral fan van de voetbal in Rotterdam? Hartstikke logisch ook. Rotterdam heeft drie super voetbal clubs. Sparta, Excelsior en natuurlijk Feyenoord. Een club in de Eerste divisie en twee in de Eredivisie. Er zijn drie Rotterdamse clubs om fan van te zijn. Elke club heeft ook zijn eigen speciale reden om fan van te zijn. Sparta is de oudste club in bepaald voetbal in Nederland. Ook spelen ze tegenwoordig in de eerste divisie, het is een club om trots op te zijn. Ook staan ze bovenaan, waardoor de kans op promoveren hoog is. De laatste jaren schommelt Sparta van Eerste divisie naar Eredivisie. Van 2011 tot 2016 heeft Sparta fanatiek gespeeld in de Eerste divisie en daarna hebben ze twee jaar gespeeld in de Eredivisie om vervolgens te degraderen. Maar ze doen het zeker niet slecht. Ook Excelsior is een club qua voetbal in Rotterdam. De sterren van Kralingen staan merendeels in de Eredivisie. Met uitzonderingen natuurlijk. Ze zijn drie keer de kampioenen geworden van de Eerste divisie. Het laatst in 2006. Sinds 2006 doen ze het goed in de Eredivisie. Maar Rotterdam heeft natuurlijk één extreme uitblinker Feyenoord.

De uitblinker van Rotterdam.

Voetbal in Rotterdam is een belangrijk aspect. Feyenoord doet het nationaal en internationaal goed. Ze staan vrijwel altijd hoog in de Eredivisie. Hier komen de grootste voetbalsterren vandaan. In de Kuip is al redelijk wat gewonnen. De meest recente aanwinsten zijn: vijftien keer landskampioenschap, dertien keer het winnen van de KNVB-beker en vier keer het winnen van de Johan Cruijff schaal. Allemaal Nationaal. Internationaal gaat het wat minder. Ze participeren vaak in het internationale voetbal maar hebben niks meer gewonnen sinds 2002, de UEFA-cup. Feyenoord behoort tot de grote drie van Nederland. PSV, Ajax en Feyenoord.

Bijzondere voetbalwedstrijden.

In Nederland kennen we de aartsrivalen wel. De voetbal in Amsterdam en de voetbal in Rotterdam. Ajax en Feyenoord. Elk jaar kennen we het wel. De klassieker. De grootste heisa tussen Feyenoord en Ajax. De wedstrijden tussen beide clubs staan bekend als een beladen wedstrijd. Door deze rivaliteiten ontstaan er vaak ernstige supportersrellen. Met als gevolg dat Ajacieden nu niet meer welkom zijn in de Kuip.

Bloedtransfusie Wedstrijden.

Tussen 1931 en 1939 waren de jaarlijkse bloedtransfusie wedstrijden een groot begrip onder voetbal in Rotterdam. Dit was tussen Sparta en Feyenoord. Dit was een liefdadigheidswedstrijd waarvan de opbrengst naar het Rode Kruis ging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *