Je kunt de term walking dinner op verschillende manieren uitleggen. Je zou het in de eerste plaats een vorm van een lopend buffet kunnen noemen, het kan echter net zo goed een combinatie van eten en (naar een ander etablissement) wandelen zijn.

Modern en sociaal lopend buffet

Een walking dinner als lopend buffet is modern en sociaal. Je zou het ook prima een diner – met kleine gerechten- zonder vaste plaatsen kunnen noemen. In plaats van een vaste plaats aan een tafel in te nemen, mogen gasten tijdens een walking dinner vrij rondlopen. Ook typerend voor deze vorm van een lopend buffet zijn de kleine gerechten die geserveerd worden. Reden om voor een walking dinner te kiezen is er vooral een uit sociaal opzicht; je ontmoet en spreekt op deze manier meer mensen dan bij een traditioneel diner. Bij een ‘gewoon’ diner zit je op een en dezelfde plek immers. Je spreekt dan in feite alleen je buurman of buurvrouw.

De gerechten eet je met lepel en vork uit de hand

De gerechten tijdens een lopend buffet als dit zijn klein en kunnen uit de hand gegeten worden, wel met gebruik van lepel en vork. Deze hapjes worden ook wel eens fingerfood genoemd. Alle kleine hapjes samen vormen echter een meer dan compleet en culinair verantwoord diner. Vaak is er sprake van een mix van warme en koude gerechten die ook nog eens extra mooi opgemaakt zijn. Vaak gebeurt dit met behulp van een amuselepel of glas.

Vooral gebruikt tijdens zakelijke bijeenkomsten

Er is niet een speciale gelegenheid om een walking dinner te organiseren. Je kunt dit prima doen tijdens een bedrijfsfeest, bruiloft, seminar of training. Het kan eigenlijk altijd wel, al worden ze meer ingezet als er sprake is van een zakelijke bijeenkomst. Kan er naar hartenlust genetwerkt worden. De term walking dinner wordt ook wel gebruikt als een evenement dat wandelen en eten combineert.

Wandel van gerecht naar gerecht

De wandeling voert langs drie of vier verschillende horecagelegenheden. Startpunt is een restaurant waar je een voorgerecht of koffie met iets lekkers krijgt. Vervolgens wandel je richting voor- of hoofdgerecht tot je uiteindelijk bij het derde of vierde etablissement het nagerecht tot je neemt. Op deze manier kun je op originele wijze kennismaken met deze bedrijven en wandel je al het lekkers er tussen de gangen door alweer af. Bang voor overtollige kilo’s hoef je dan ook niet te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *